İşleme Teknolojisi ABD

Fakültemiz İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı’nda 1 profesör, 2 doçent ve 3 araştırma görevlisi görev yapmaktadır.

İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı çalışma konuları arasında;

Su ürünlerinin avlanmasından itibaren; hazırlık tüketim ve koruma aşamalarındaki kalite ve gıda güvencesi ile ilgili tüm konularda çalışmaların sürdürülmesi,

Su ürünlerinin besin içeriği ve etiket bilgilerinin saptanması,

Alternatif su ürünleri işleme teknolojilerinin uygulanması,

Gıda mikrobiyolojisi uygulamalarının yapılması,

Uygun muhafaza tekniklerinin belirlenmesi,

Kalite güvence standartlarının uygulanması,

Su ürünleri işleme tesislerinin hijyen ve sanitasyonunun belirlenmesi,

Su ürünleri işleme tesislerinin planlanması ve projelendirilmesi,

AR-GE çalışmalarının yapılması gibi konular yer almaktadır.

 
Projelerimiz
Yayınlarımız
Muğla Hava ve Deniz Durumu
Faydalı Linkler
Yukarı Çık